Ik ben de afgelopen weken extreem hard tegen mezelf geweest bij alles wat ik deed. Ik wilde een goede stiefzus zijn voor mijn jongere broer, Keegan, maar soms kan ik zo geïrriteerd raken door hem. Ik wilde een goede stiefdochter voor mijn moeder zijn, maar uiteindelijk veroordeel ik mezelf elke keer als ik iets stoms doe in huis of als ik vergeet de afwas te doen of als ik een gemene opmerking maak. En hoe meer ik probeer goed te zijn, des te meer is mijn gedrag het tegenovergestelde en zie ik er egoïstisch uit.

Wat ik me realiseerde, is dat ik mijn identiteit begon te vinden door een stiefdochter te zijn, goed te zijn in crossfit, een goede dochter te zijn voor mijn wereldse vader, goed in dit en dat te zijn, maar zodra ik ‘faalde’ veroordeelde ik mezelf zo erg en werd ik uiteindelijk boos en behandelde ik de mensen van wie ik hou nog erger.

De Heer plaatste op mijn hart dat mijn identiteit niet in al deze dingen ligt; het ligt niet in het zijn van een stagiair, het ligt niet in het zijn van een toekomstige echtgenote, want al deze dingen zijn tijdelijk. Het enige standvastige, dat nooit zal veranderen en dat niet kan worden weggenomen, is een dochter van God zijn.

Toen Jezus aan het kruis stierf, was de sluier gescheurd en niets kan ons nu scheiden van een relatie met God. Een aangenomen relatie waarin we naar God kunnen gaan en Hem als Abba kunnen zien (Efeziërs 1:5). We zijn rechtvaardig, niet vanwege wat we hebben gedaan of gaan doen, maar vanwege wat Jezus voor ons heeft gedaan. God heeft je klaargestoomd voor de overwinning, omdat je niet kunt falen in rechtvaardig zijn, omdat het niet afhankelijk is van jou of je daden.

Op de dag dat je in je hart geloofde en met je mond verkondigde dat Jezus de Heer is, werd je gered en werd je een Dochter, een Zoon van God (Romeinen 10: 9).
Hoe meer je het gelooft, hoe meer je ernaar gaat handelen – juist geloven leidt tot juist leven.

Mijn identiteit ligt niet in wat ik doe, of wat ik niet doe en zelfs niet in wat andere mensen van me denken. Mijn identiteit ligt in het feit dat ik een Dochter van de Allerhoogste ben. In de Enige plaats, de Enige Persoon, in wie het onmogelijk is om te falen. Het enige gebied dat niet afhankelijk is van mij of mijn inspanningen, maar volledig afhankelijk is van Gods genade, Zijn oneindige gunst aan mij .. Ik ben een dochter.

Liefs,

Anneline

Meer blogs

Wie Ben Ik?

Ik ben de afgelopen weken extreem hard tegen mezelf geweest bij alles wat ik deed. Ik wilde een goede stiefzus zijn voor mijn jongere broer,

Lees verder »