Koningsdochters zijn onder Uw voorname vrouwen; de koningin staat aan Uw rechterhand in het fijne goud van Ofir. Luister, dochter, en zie, en neig uw oor.. De koningsdochter is innerlijk één en al heerlijkheid; haar kleding bestaat uit borduurwerk van gouddraad.” – Psalm 45:10 + 11 + 14 (HSV).

Goud is zo’n goed handelsmiddel. Het is een zeldzaam juweel. Zelfs een heel klein stukje vraagt om veel mijnbouwuren. Het kost dan vele uren hard werken, maar als het eenmaal is gevonden, is het gelijk ontzettend veel waard. Hetzelfde geldt voor ons. We zijn prachtige edelstenen in de hand van onze Maker. Je zult een schitterende kroon zijn in de hand van de HEER, een koninklijke tulband in de hand van je God – Jesaja 62:3.

Als Gods kinderen moeten we tevoorschijn te komen, om zo de pracht en majesteit te laten zien die de Koning in ieder van ons heeft gelegd. Sommigen van ons hebben zich verstopt onder het vuil van teleurstellingen, hartenpijn, mislukking, pijn, gebrokenheid, angst, depressie, enzovoort, maar Jezus koos ervoor om aan het kruis te gaan. Hij liet de aarde schudden en maakte ons vrij van zonde en schaamte. Hij is onze superheld en Hij heeft ons verlost van de vijand, dank U Koning Jezus! Ons ondubbelzinnig geloof in het volbrachte werk van Jezus geeft ons de mogelijkheid om te schitteren voor Zijn glorie. Het is Zijn bloed dat ons reinigt en wast. “In Hem zijn wij door Zijn bloed verlost en zijn onze zonden vergeven, dankzij Zijn rijk genade.” – Efeziërs 1:7.

Goud varieert in grootte en gewicht en moet worden gesmolten om zo onzuiverheden te kunnen verwijderen. Ook wij, de goudklompjes van Onze Abba, worden getest. We hebben te maken met verschillende hitte niveaus, die ons dat moment het gevoel kunnen geven dat ons een grotere pijn wordt opgelegd, maar als onze ogen op Jezus gefixeerd zijn, komen we er beter, sterker en verfijnder door. Ik moet denken aan het verhaal in Daniel 3, waar Jezus midden in het vuur was met de drie Hebreeuwse jongen. Ook al komen we moeilijke beproevingen tegen, onze God is er altijd bij (middenin) en Hij haalt ons er zonder schade uit. Goud wordt zorgvuldig verzorgd en daarom is onze zekerheid stevig in Hem. God houdt ons veilig in de palm van Zijn hand en Zijn Woord polijst ons dagelijks. Het maakt ons aantrekkelijk en onthult Zijn grotere glorie, die ons hele zijn, ons wezen, doordrenkt.

Wij zijn de gerechtigheid van God in Christus Jezus, we zijn een verlening van Jezus zelf – de handen, voeten en mond van Jezus. Zijn Woord wordt ons woord, onze uitgestrekte armen van liefde zijn een verlening van Hem. Onze vermogen om empathische te zijn met mensen in nood is een reflectie van Zijn hart. Door vriendelijk, vrijgevig en liefdevol te zijn, bouwen we samen aan Zijn Koninkrijk. We zijn gemaakt om geliefd te zijn en om uit de overvloed van Zijn liefde anderen ook lief te hebben. Het is de liefde van Jezus die door ons heen schijnt. Door te verklaren dat we Gods gerechtigheid in Jezus Christus zijn, bevestigt uiteindelijk het geestelijke dragen van Jezus’ prachtige, versierde kleed van gerechtigheid. We zijn gouden schatten, rechtvaardig, vrouwen van geloof en Abba heeft ons gedolven om een zegen te zijn voor iedereen om ons heen. We zijn royalty, we zijn een uitverkoren generatie, apart gezet om Zijn glorie te openbaren. 1 Peter 2: 9 zegt “Maar u bent een uitverkoren geslacht, een koninkrijk van priesters, een heilige natie, een volk dat God zich verworven heeft om de grote daden te verkondigen van hem die u uit de duisternis heeft geroepen naar zijn wonderbaarlijke licht”.

Hoe geweldig! Wij kunnen schitteren als Jezus!

Deze visie mag ons eraan herinneren om onze uniekheid te omarmen, want we zijn speciaal ontworpen voor Zijn grotere plan. Mogen de liefde, verfijning en de zegeningen van onze Abba ons leven verrijken en mogen we altijd onze kostbare waarde weten en onze waarde in Christus Jezus!

Van het ene goudklompje aan alle anderen.

Shalom, liefde en zegen,

Avril

Meer blogs

Koninklijke Dochters

Koningsdochters zijn onder Uw voorname vrouwen; de koningin staat aan Uw rechterhand in het fijne goud van Ofir. Luister, dochter, en zie, en neig uw oor..

Lees verder »