Het gebeurde mij vanochtend nog, ik keek in de spiegel en zag mezelf daar staan. Een vrouw met vier kinderen die even haar geduld was verloren om de zes vragen die tegelijk op mij werden afgevuurd. Het moment waarop ik net wat kattiger reageerde dan ik eigenlijk zou willen. Het moment dat ik NEE” zei tegen de korte broek van mijn zoontje. Ja, ik was te laat uit mijn bed gestapt en ja, ik was vergeten om de kleren van de kids klaar te leggen. Ik keek naar mezelf en zag AL mijn tekortkomingen.

Ik keek in de spiegel en voelde me veroordeeld over hoe ik in al deze situaties had gereageerd. Zo anders dan dat ik het liefste zou willen. Toen kwamen de vragen: Hoe ziet God mij? Wie ben ik in de ogen van God? Hoe kan het dat God mij helemaal accepteert zoals ik ben met al mijn tekorten?

Als je in de spiegel kijkt, dan zie je de buitenkant van jezelf. Je ziet de tekorten en elk stukje dat je misschien wel zou willen veranderen. Maar wanneer jouw Maker naar je kijkt, dan ziet Hij jouw goddelijke DNA.

God is je maker en Hij doet zoals Hij is. God is liefde, daardoor handelt God vanuit liefde, God houdt onvoorwaardelijk van jou precies zoals je bent. God is altijd dezelfde. Toen God Zijn masterplan bedacht, dacht Hij na over elk detail, elk bloemzaadje, elk grassprietje. God heeft jou met diezelfde liefde en detail gemaakt. Elke haar op je hoofd heeft God bedacht (Lukas 12:7).

Efeze 1: 4 – 6: Al voordat hij de wereld maakte, heeft God JOU uitgekozen. Jij die een met Christus is. Je zou alleen van Hem zijn volmaakt voor Hem staan. Het is altijd de bedoeling geweest jou als zijn kinderen aan te nemen door Jezus Christus. Opdat je Hem zou prijzen voor zijn onovertroffen genade. En Hij heeft je door zijn geliefde Zoon laten ervaren hoe buitengewoon goed Hij is.

God heeft jou uitgekozen om zijn kind te zijn. God heeft jou uitgekozen om op dit moment deze blog te lezen. God heeft jou uitgekozen om je nu te vertellen hoeveel Hij van je houdt. God heeft jou uitgekozen om de vrouw te zijn die je bent!

Omdat jij één bent in Christus mag je de gedachten die God over jou heeft sterk laten worden. De meest voorkomende gedachten die hoor van vrouwen zijn: “Mijn vriendin heeft het allemaal wel goed voor elkaar”; “Ik doe het nooit goed genoeg, het kan altijd beter.” De rechtvaardige gedachtes van Jezus in jou mogen zijn: “Ik ben de vrouw zoals God mij bedoelt heeft Ik mag er zijn.” “Je mag erop vertrouwen dat Jezus jou al heeft voorzien van wijsheid, raad en hulp”. Denk niet aan een lat die je moet halen, maar vertrouw op de rust en blijdschap die God je geeft.

Je vraagt je misschien af: Hoe kom ik daar? Waar haal je je wijsheid vandaan? Dat zijn hele goede vragen!

Beeld je de volgende situatie even in: je bent moeder van een baby, een jongetje. Je leeft gebukt onder slavernij, het doodvonnis staat op het leven van je baby. Je kan niks anders doen dan je baby verborgen houden. En op het moment dat het niet langer gaat, maak je een mand om vervolgens je kind van drie maanden oud daarin te leggen. Omdat het doodvonnis op het leven van je kind ligt, kan je aan niemand hulp vragen. Er is geen boek geschreven over hoe je een mandje voor je kind moet maken of hoe je om moet gaan met darmkrampjes, huilbuien of andere vragen die je hebt. En je besluit om je baby in het mandje te laten dobberen tussen het riet langs de oevers van de grootste en meest gevaarlijke rivier die er bestaat, de Nijl.

Dit verhaal gaat over Mozes en zijn moeder Jochabed. Ze leefde in een tijd dat de Hebreeuwse vroedvrouwen, Shifra en Pua, de opdracht kregen om de jongetjes gelijk na de geboorte te doden. Maar deze Hebreeuwse vrouwen aanbaden Goden deden niet wat de koning van Egypte hen opdroeg. Toen ze zichzelf moeste verklaren, zeiden de vroedvrouwen tegen de Farao dat de Hebreeuwse vrouwen zo krachtig zijn, dat ze al bevallen waren voordat de vroedvrouwen er waren. Door deze rechtvaardige daad kon het Hebreeuwse volk zich vermenigvuldigen en groeien. God beloonde hen groots!

Jochebed betekent ‘kracht en Gods glorie’; Shifra betekent ‘schoonheid’ en Puah betekent ‘bloeiend en florerend’. DIT is hoe God jouw ziet. Wat een ongelofelijk vertrouwen hadden deze vrouwen in God nodig om dit te kunnen doen. Ik dacht toen; “oke, als God dit toen kon, waarom niet nu!”

Heb je hulp of wijsheid nodig heb dan is Hij altijd beschikbaar. Jesaja 40:28 zegt “Zijn wijsheid is niet te doorgronden”.Hij kent de juiste tijd, het juiste om te doen en de juiste plaats voor jou. Dat is nu.Jij kunt bij Hem terecht voor wijsheid, hulp, vragen en bevestiging. De Heilige geest is gekomen als Helper. Johannes 14:26 – “De Heilige Geest, die de Vader zal sturen in Mijn Naam, zal jullie alle dingen bijbrengen”.

Vraag Hem voor hulp in jouw situatie. God wil niets liever dan in deze tijd van het vrouw zijn heel dicht bij je te zijn!

Wat laat je voor jou zwaarder wegen? De gedachten die jij hebt over jezelf als je in de spiegel kijkt of de gedachten die je hebt als je tijd doorbrengt met jouw Maker. Kijk in die spiegel morgenochtend en zie hoe goed, perfect en prachtig God jou heeft gemaakt, als vrouw. Jij bent perfect in Gods ogen. Hij heeft jou jouw kinderen gegeven. Jij bent prachtig, krachtig, sterk en vol van Zijn wijsheid!

Liefs,

Laura

Meer blogs

Het Goddelijke DNA

Het gebeurde mij vanochtend nog, ik keek in de spiegel en zag mezelf daar staan. Een vrouw met vier kinderen die even haar geduld was

Lees verder »