Spreuken 16:24 TPT (vertaald naar het Nederlands) ~ Niets is aantrekkelijker dan mooie, levengevende woorden te spreken. Want ze zijn zoet voor onze ziel en innerlijke genezing voor onze geest.

‘Leven spreken’ is een thema geweest in onze kerk en dat had een goede reden! Als dochters van onze Abba hebben we een stem gekregen die klinkt met autoriteit en kracht. Onze stem is een gift en als het wijs gebruikt wordt, kan het de liefde van Jezus echoën naar iedereen die het wil horen. Het is ook een wapen waar we mee gezegend zijn, zodat we alle gevechten kunnen winnen die we in ons leven tegenkomen, of het nu gaat om een diagnose, een financiële crisis, angst of een scheiding.

Wat een geruststelling is het dat we een beroep kunnen doen op onze Abba Vader als we advies en bemoediging nodig hebben. Hierdoor kunnen we Hem optillen, zelfs als we niet eens weten hoe we dat voor onszelf moeten doen.

Ik had laatst een droom waarin mijn familie, een vriend en ik op het vliegveld waren. We stonden op het punt te gaan boarden. Bij de ingang waren ze iedereen aan het temperaturen om te controleren of iemand het coronavirus misschien had. Mijn moeder, broers en zussen waren al doorgelaten. Plotseling werden mijn vriend en ik tegengehouden omdat we een te hoge temperatuur hadden. Teleurgesteld en geërgerd dat we zo onze gave reis zouden gaan missen om onze hoge temperatuur, drong de Heilige Geest er ineens op aan om leven te gaan spreken. Ik keerde me naar de beveiliger toe en zei met autoriteit en bevestiging; “Door Jezus striemen ben ik genezen! En door Zijn striemen is mijn vriend ook genezen. Test ons nog een keer!” En zo werden we nog een keer getest. Deze keer waren er helemaal geen symptomen van het virus en werden we door de gate gelaten. Ik werd wakker met een grote glimlach op mijn gezicht, omdat ik wist dat God me wilde vertellen en me wilde herinneren aan de grote kracht van onze woorden. We hebben niet alleen de mogelijkheid gekregen om genezing over onszelf te spreken, maar ook over onze geliefden!

We vergeten zo vaak dat wat we in de realiteit, in het natuurlijke, tegenkomen niet vaststaat. We hebben een stem in ons die wordt gevoed door de Heilige geest en die de kracht heeft om onze situatie in ons voordeel te veranderen! Er zit kracht in het spreken van Jesus’ naam. Er zit zoveel kracht in het laten spreken van de Heilige Geest door ons heen. Er zit kracht in het hardop lezen van het Woord van God en onszelf in Zijn warme omarming toe te laten. Er zit kracht in het uitroepen van de overwinning en zegen over onze situatie. Er zit kracht in steeds de goede gedachten van onze Abba die Hij over ons, als zijn geliefde dochters, heeft te herhalen.

We hebben een stem gekregen die weerklinkt, wees daarom niet terughoudend om hem te gebruiken. Laten we deze prachtige gift dat God ons gegeven heeft gebruiken om genezing over onszelf en onze geliefden uit te spreken. Spreek bemoediging, spreek vergeving, spreek waarheid, spreek liefde, spreek overwinning, spreek JEZUS!

Spreek woorden van leven!

Jaydeen Govender

Meer blogs

Een Stem Die Weerklinkt

Spreuken 16:24 TPT (vertaald naar het Nederlands) ~ Niets is aantrekkelijker dan mooie, levengevende woorden te spreken. Want ze zijn zoet voor onze ziel en

Lees verder »