Het thema dat Ps Tara voor Gracious 2020 aankondigde, Dochter Met een stem, is een bovennatuurlijk statement gezien de natuurlijke omstandigheden van 2020. Het gebruik van een mondkapje blokkeert de stem. Dit thema raakt me diep.

De Bijbel kent veel voorbeelden van vrouwen die de meest diepgaande invloed op het evangelie hebben gehad, zoals Maria Magdalena, Ruth en Ester om er maar een paar te noemen.

Het verhaal waar ik het nu over wil hebben, is het verhaal van Ester. Ester werd koningin niet vanwege haar uiterlijk, of om wat ze in het natuurlijke had, want er waren andere mooie vrouwen die zich voorbereidden om koningin van de koning te worden, maar Ester had gunst. De gunst van God. Toen de koning haar zag, koos hij haar om koningin te worden.

Ester had ter dood kunnen worden gebracht om zonder oproep voor de koning te verschijnen. Maar toen ze hoorde van de benarde situatie van haar volk, het Joodse volk, was dit haar antwoord:

16 “Roep alle Joden die in Susa wonen bij elkaar en vast voor mij: eet niet en drink niet, overdag niet en ’s nachts niet, drie dagen lang. Ook ik zal op die manier vasten met mijn dienaressen. En na die voorbereiding zal ik naar de koning gaan, al is dat tegen de wet. Moet ik omkomen, goed, dan zal ik omkomen.”

Ester vastte en wachtte op de Heer voordat ze zonder de toestemming van de koning voor de koning verscheen, en ze vond gunst in de ogen van de koning.

3 Toen vroeg de koning haar: ‘Wat is er, koningin Ester? Wat is uw wens? Al was het de helft van mijn rijk, het zal u gegeven worden.’

Hierdoor werd het Joodse volk gered en kreeg het de kans om te vechten in plaats van te sterven.

Ester had ervoor kunnen kiezen om te zwijgen (houd het mondkapje op in deze dagen), ze had voor haar comfortabele leven als de koningin kunnen kiezen, maar in plaats daarvan riskeerde ze haar leven door voor de rechtbank te verschijnen. Ze koos ervoor om tevoorschijn te komen en voor de koning te verschijnen om haar volk te redden. Meer dan 2000 jaar later lezen we nog steeds over Ester in de Bijbel en het feest van Purim wordt nog steeds gevierd door haar volk. Ester werd uiteindelijk koningin. Niet alleen in die tijd, maar ook vandaag wordt Gods gunst voor haar gevierd. 

Zoals het thema van Gracious, Dochter Met een Stem, wat kies jij? Om je mondkapje af te zetten en je stem te laten horen voor het evangelie, om anderen, vooral vrouwen, te vertellen over je identiteit in het volbrachte werk van Christus?

Wees vandaag als Esther, kies de weg van God, laat je inspireren door de Heilige Geest en vind gunst in alles wat je doet, kostbare Dochter Met de Stem van de Allerhoogste God.

Ik bid een Ester-zalving uit over elke vrouw die dit heeft gelezen.

Liefs,

Loshni

Meer blogs