Tien maanden geleden werd ik moeder. Mijn dochter, Rosie, is op 2 maart geboren en kort nadat zij voor het eerst het licht van deze wereld zag, kondigde onze overheid een lockdown aan vanwege Covid-19. Zonder het gelijk door te hebben, sloop er angst mijn hart in. Ik had zojuist een kostbaar, kwetsbaar en zeer klein meisje op deze donkere en gebroken wereld gezet. De angst overweldigde me. Hoe zou ik ooit haar veiligheid en haar toekomst kunnen verzekeren?

Do you recognize that uncomfortable feeling when you are pushed out of your comfort zone? Stepping out of your ‘very familiar’ boat onto scary water is not easy. In becoming a mother, I also took on new ground. Ground that needed faith. To be honest, I rather wanted the Lord to remove my fears at once. Instead, He took me on a journey.

Angst is een leugenaar. Het is op precies het tegenoverstelde gebaseerd dan geloof. Angst wijst je altijd op jezelf. Wat ga JIJ doen om dit te fixen? Wie denk JIJ wel niet dat je bent? De angst overweldigde me, omdat ik naar mezelf keek. Ik zag hoe ongelofelijk ongeschikt ik was. Ik kon deze wereldwijde pandemie niet oplossen. Ik kon mijn dochters veiligheid niet garanderen. Angst schreeuwde allerlei leugens tegen me: ‘jij bent niet goed genoeg’. ‘Jij kan dit niet aan.

1 Petrus 5:8 Wees waakzaam, wees op uw hoede, want uw vijand, de duivel, zwerft rond als een brullende leeuw, op zoek naar een prooi.

God liet me zien dat de duivel zijn leugens alleen kan toeschreeuwen. De duivel zorgt voor razende zeeën en pandemieën. Hij is luid om indrukwekkend en intimiderend te zijn. Hij brult, maar hij heeft geen controle. Als we verder lezen, dan zien we de schoonheid van onze Redder.

1 Petrus 5:10 Maar al moet u nog korte tijd lijden, God, de bron van alle genade, heeft u geroepen om in Christus Jezus deel te krijgen aan zijn eeuwige luister. God zal u sterk en krachtig maken, zodat u staande zult blijven en niet meer zult wankelen. 

Niemand minder dan Petrus weet hoe het voelt om op het water te stappen en afgeleid te raken. Om de focus te verliezen en van je Redder ineens naar jezelf te kijken, waardoor je gaat zinken. Het voelt kwetsbaar, eng en vaak ook alleen. ‘Heer, red me!’ Ik snap Petrus goed. En zonder tijd te verspillen, redt de Heer Petrus. Hij doet hetzelfde voor ons. Hij zal geen seconde voorbij laten gaan om jou te helpen. We kunnen soms het gevoel hebben dat we aan het zinken zijn, maar wij zullen nooit verdrinken.

Ik hou zo van onze Heer. Hij hoeft niet te schreeuwen om indrukwekkend te zijn. Hij hoeft niet luidruchtig te doen om groots te zijn. Hij fluistert als een zachte bries en met diezelfde stem creëerde Hij de hemel en de aarde.

1 Koningen 19: 11 – 12 ‘Kom naar buiten’, zei de HEER, en treedt hier op de berg voor mij aan.’ En daar kwam de HEER voorbij. Er ging een grote, krachtige windvlaag voor de HEER uit, die de bergen spleet en de rotsen aan stukken sloeg, maar de HEER bevond zich niet in die windvlaag. Na de windvlaag kwam er een aardbeving, maar de HEER bevond zich niet in die aardbeving. Na de aardbeving was er vuur, maar de HEER bevond zich niet in dat vuur. Na het vuur klonk het gefluister van een zachte bries.’

De Heer hoeft niet te roepen. Hij is namelijk altijd dichtbij. Hij leeft in ons. Hij woont in ons hart. En vanaf die plek laat hij ons de Waarheid zien. Hij laat ons zien dat hij onze Heer is, onze Jezus. Als we meer en meer over Jezus en Zijn volbrachte werk horen, dan zullen alle leugens, bolwerken en angsten verdwijnen. Ik zag mijn angst verdwijnen toen ik mij focuste op Christus. Ik hoef de situatie niet te controleren. Jezus heeft de controle. Jezus had de controle toen Hij aan het kruis ging en al onze zonden op zich nam. Jezus had de controle toen hij uit de dood opstond. En nu Hij aan de rechterhand van de Vader zit, heeft Hij de controle nog steeds. En wie ben ik dan? Wie zijn wij? Wij ZIJN de geliefde dochters van de Allerhoogste. Wij zijn de gerechtigheid van God in Christus. Wij zijn geliefd, beschermd en apart gezet voor een toekomst vol bestemming. Het enige wat we hoeven te doen is te luisteren en gehoor te geven aan die kostbare fluisterstem van onze Heer. Met Hem ZAL elke berg verplaatst worden.

Liefs, Nadia Hazeleger

Meer blogs

Zachte fluisterstem

Tien maanden geleden werd ik moeder. Mijn dochter, Rosie, is op 2 maart geboren en kort nadat zij voor het eerst het licht van deze

Lees verder »