Een tijdje geleden heb ik mijn ring verloren, of is deze gestolen. Ik heb geen idee wat er mee gebeurd is. Ik weet alleen dat ik mijn ring nu niet meer heb. Toen werd ik erg geconfronteerd met hoe ik hiermee om moest gaan, want het was niet zomaar een ring, het was mijn verlovingsring. Ik was er ondersteboven van, want deze ring heeft zoveel sentimentele waarde voor mij en nu is hij weg.

Ik realiseerde me toen ook dat deze ring niet iets blijvends is. Mijn ring zal ik moeten achterlaten als ik naar de hemel ga.

Toen herinnerende ik me dat ik een video gezien had van een wetenschapper die het had over kostbare juwelen. Hierin vertelde hij dat in de afgelopen 100 jaar ze puur licht hadden ontwikkeld. Puur licht is gepolariseerd licht bovenop elkaar, of zoals wij dat noemen, laser licht. Laser licht is de puurste vorm van licht. Wat ik zo interessant vond aan wat hij vertelde is dat ze ontdekt hebben dat er één van deze twee dingen kan gebeuren als ze laser licht laten schijnen op kostbare juwelen:

  1. Anisotrope juwelen, onder puur licht, vertonen alle kleuren van de regenboog – het mooiste wat je ooit gezien hebt.
  2. Isotrope juwelen, onder puur licht, worden gewoon zwart – niets anders dan een klomp kolenstof.

Wist je dat anisotrope juwelen de stenen zijn die de hogepriester op zijn borstplaat had?
Het zijn ook die juwelen, zoals beschreven in Openbaring 21, waar het nieuwe Jeruzalem op gebouwd gaat worden. Wie anders kon dit weten dan God alleen? Wetenschappers wisten dit niet, want er was nog geen puur licht 2000 jaar geleden.

De dingen die God waardevol vindt zijn niet dezelfde als die de wereld waardevol vindt. De wereld heeft diamanten en robijnen zo duur en kostbaar gemaakt. Maar weet je wel dat dat isotrope juwelen zijn? Het zijn juwelen die veranderen in een klom kolenstof onder puur licht! Is dat niet interessant?

Toen ik mijn ring verloor, herinnerde ik me dit en dacht ik bij mezelf: “Weet je wat ik ga doen? Ik ga niet mijn vreugde, mijn hoop en mijn vrede verliezen over een klomp kolenstof. Ik zoek mijn vreugde en vrede in eeuwige dingen.”

Betekent dit dat we deze dingen niet mogen hebben? Natuurlijk niet. Echter, we moeten ze nooit zo stevig vasthouden dat we gaan geloven dat ze ons die hoop en vreugde in ons hart geven waar we naar verlangen. Want als wij onze hoop en vreugde vinden in dingen die vergaan, betekent dat dat ze ons ook makkelijk afgepakt kunnen worden.

Ik bid dat onze hoop gebouwd mag zijn op Jezus’ bloed en rechtvaardigheid. Hij is onze levende hoop.

Dus, meiden, blijf je ogen gericht houden op Jezus en Zijn volbrachte werk aan het kruis. Hecht geen waarde aan de vergankelijke dingen van deze wereld.

Heel veel liefs,
Ps. Tara

Meer blogs